ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ

 

Μελέτη 

Τσοτύλι, Δήμος Βοΐου, Ελλάδα

2018

3000 m2

 

Η μελέτη με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ» αφορά στον εξωραϊσμό του δημόσιου χώρου ο οποίος βρίσκεται παραπλεύρως του ιστορικού Οικοτροφείου Τσοτυλίου.

Η περιοχή, έκτασης 2,5–3,00 περίπου στρεμμάτων παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως χώρος αναψυχής όμως για πολλά χρόνια παραμελήθηκε.

Στον οικισμό δεν υπάρχουν άλλοι παρόμοιοι χώροι όπου θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένας χώρος πρασίνου που να μπορεί να χρησιμοποιείται και ως χώρος αναψυχής και τέλεσης ποικίλων εκδηλώσεων.

Στόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία χώρου συνάντησης, συνάθροισης και επικοινωνίας των κατοίκων, χώρου εκδηλώσεων αλλά ταυτόχρονα και πάρκου / χώρου πρασίνου.

Η μελέτη προβλέπει την διαμόρφωση του χώρου με τις όποιες απαραίτητες αλλαγέςστο έδαφος, τη χάραξη διαδρομών και κατάλληλων προσβάσεων για όλους – ράμπες ΑΜΕΑ – τη διαμόρφωση υδάτινων διαδρομών, τη χωροθέτηση μικρής κερκίδας και ανοιχτού χώρου κατάλληλου για τις εκδηλώσεις, την κατασκευή ανοιχτού στεγασμένου αναψυκτηρίου και των απαραίτητων κλειστών βοηθητικών χώρων (WC, αποθήκες), την διαμόρφωση και συμπλήρωση των χώρων πρασίνου, καθώς και την τοποθέτηση του κατάλληλου αστικού εξοπλισμού.

Φορέας: Δήμος Βοΐου